Toscaanse kipschotel koolhydraatarm

Toscaanse kipschotel

#bakfijn

Ik stond aan het begin van mijn nieuwe leven toen ik dit Toscaanse kipschotel recept schreef. Nieuwe leven? Ja. Ik vind dat ik het mijn nieuwe leven mag noemen. Ook al was ik al (of pas?) 31 toen de knop om ging en ik voor een gezond leven koos. Met succes overigens, want ik ben letterlijk gehalveerd. Maar daarover later meer.. šŸ˜‰

In mijn zoektocht naar de lekkerste koolhydraatarme recepten kwam ik veel recepten tegen met kip. Met recht het meest veelzijdige stukje vlees genoemd. Je kunt er eindeloos mee variƫren, het is koolhydraatarm en rijk aan eiwitten. Een perfecte basis voor een koolhydraatarme lunch of koolhydraatarm diner! In mijn boekje met favoriete koolhydraatarme kiprecepten, komt ook deze Toscaanse kipschotel voor.


Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 2 flinke kipfilets
  • 2 tomaten
  • 150 gram sperziebonen (liefst vers)
  • 1 grote ui
  • Zelfgemaakte tomatensaus met wat extra basilicum, uiteraard ook koolhydraatarm.

Hoe maak je het?

Snijd de kipfilet in blokjes

  1. Snipper het uitje en snij de tomaten in blokjes
  2. Snijd de kip in stukken
  3. Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn.
  4. Bak de stukjes kipfilet in een beetje olie tot ze bruin en gaar zijn.
  5. Voeg het uitje, de tomaten en de sperziebonen toe.
  6. Voeg de zelfgemaakte saus toe en laat het geheel een minuut of 5 pruttelen.

Maak je toscaanse kipschotel af met een lekkere salade of wat courgetti


Variaties

– Vervang de kip door gehaktballetjes, voor een ‘zachter’ effect.

– Voeg een theelepeltje sambal toe en maak het gerecht hiermee wat pittiger.


Meer kiprecepten?

Kapsalon koolhydraatarm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *