Pittige gehaktballetjes met pindasaus

Ken je die feestjes waarbij iedereen zelf iets te eten meeneemt? Ik kan er erg van genieten als ik iets maak waar mensen blij van worden. Meestal krijg ik al verzoeknummers. Wil jij …. maken? Onderstaand recept is er zo één. Iets wat ik overigens zelf ook graag maak als ik bezoek krijg. Suikervrij en koolhydraatarm ook nog eens!



Wat heb je nodig?

500 gram gehakt (ik gebruikte half om half)
2 eieren
50 gram Parmezaanse kaas
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
½ theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
½ theelepel cayennepeper
koolhydraatarme pindasaus 

Ik serveer deze saus bij het gerecht. 


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het gehakt met de kruiden, eieren en de Parmezaanse kaas.
Maak hiervan balletjes ten grootte van een tafeltennisballetje.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Verdeel de gehaktballen op de plaat.
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Als laatste leg je de ballen even in de warme pindasaus.


Een goede voorbereiding is het halve werk!

Als je de gehaktballen klaar hebt gemaakt, kun je ze heel makkelijk invriezen. De pindasaus is heel snel gemaakt. Wat ik daarom doe, is de pindasaus op locatie maken. De gehaktballen haal ik de avond ervoor uit de vriezer. Als de pindasaus klaar is, leg ik de gehaktballen er gewoon in en laat het heel zachtjes pruttelen. Als je niet zoveel geduld hebt, kun je ze ook in de magnetron warmen en vervolgens in de saus leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *