Koolhydraatarme pannenkoeken


Op veler verzoek; Ik deel met jullie graag een heerlijk recept om koolhydraatarme pannenkoeken te maken. Zowel koud als warm te serveren. We eten ze als avondmaaltijd en de dag erna vaak als ontbijt, als we over hebben. Je kunt ze in de koelkast tot 3 dagen bewaren, maar dat redden ze hier eigenlijk nooit. Pannenkoeken zijn heerlijk en we hebben ons best gedaan de koolhydraatarme versie te maken zónder dat de smaak van eieren overheerst.
Koolhydraatarme pannenkoeken

Wat heb je nodig? ( voor 4 koolhydraatarme pannenkoeken)

2 middelgrote eieren

1 bol mozzarella

1 eetlepel amandelmeel

Een halve theelepel kaneeleen snufje zout

Evt een beetje zoetstof voor een wat zoetere smaak

Hoe maak je het?

  1. Mix alle ingrediënten tot een gladde massa. Ik gebruik hiervoor de nutribullet.
  2. Zet je koekenpan op het vuur, laat goed heet worden met een klontje boter/olie
  3. Zodra de boter/olie is gesmolten, doe je een laagje van het beslag in de pan en zet je hem op een laag vuur
  4. Laat de bovenkant langzaam droog worden en draai hem dan om.

TIPS

– Heel lekker met spek en kaas!

– Superhandig ook om als koude wraps te eten, maak ze dan heel dun en laat de zoetstof/kaneel weg. Je kunt ze met vanalles belegggen.

– Lekker met een toefje slagroom en wat aardbeien, kan ook als klein dessert.

– Meng ook eens wat blauwe besjes door het beslag, heb je meteen wat fruit binnen.

Pannenkoeken met blauwe bessen

Eet smakelijk!

Ik ben benieuwd wanneer deze bij jullie op tafel staan, naast ontbijt en diner, zijn deze koolhydraatarme pannenkoeken ook handig om mee te nemen naar je werk. Een koolhydraatarme lunch is toch vaak lastiger te bedenken als je niet thuis bent. De volgende keer zal ik hierover wat meer tips met jullie delen.

Ben je op zoek naar meer lunch-inspiratie? Check ook dit heerlijke recept voor eiersalade. 👌