
Ik ben dol op kapsalon. Maar die friet die er normaal gesproken bij zit, die past natuurlijk niet in een koolhydraatarme leefstijl. Natuurlijk ben ik gaan experimenteren, tot ik de perfecte kipkapsalon koolhydraatarm had gemaakt! Het recept vind je hieronder!
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de champignons en tomaat in reepjes of blokjes
- Snijd de kipfilet in reepjes (zoals shoarma) en marineer ze met een eetlepel olie met shoarmakruiden
- Snijd de ijsbergsla fijn (of neem voorgesneden)
- Snijd de augurk in kleine blokjes en snipper het uitje
Bereidingswijze
Bak de champignons met 1 eetlepel olie
Haal de champignons uit de pan en bak nu de gemarineerde kipstukjes tot ze gaar zijn
Doe de champignons weer terug in de pan en bak ze even kort mee.
Doe de kip/champignons in een ovenschaal
Strooi de kaas erover en zet 10 minuutjes in de oven
Haal de schotel uit de oven en verdeel de ijsbersla, augurk, ui en tomaat erover.
Als laatste schep je er 2 eetlepels zelfgemaakte knoflooksaus over.
Tip!
Je kunt deze schotel de avond van tevoren klaarzetten. Dán doe je hem 20 minuten in de oven, om ervoor te zorgen dat hij goed warm is.