Kapsalon a la Myranda

Ik ben dol op kapsalon. Maar die friet die er normaal gesproken bij zit, die past natuurlijk niet in een koolhydraatarme leefstijl. Natuurlijk ben ik gaan experimenteren, tot ik de perfecte kipkapsalon koolhydraatarm had gemaakt! Het recept vind je hieronder!

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de champignons en tomaat in reepjes of blokjes
  • Snijd de kipfilet in reepjes (zoals shoarma) en marineer ze met een eetlepel olie met shoarmakruiden
  • Snijd de ijsbergsla fijn (of neem voorgesneden)
  • Snijd de augurk in kleine blokjes en snipper het uitje

Bereidingswijze

Bak de champignons met 1 eetlepel olie

Haal de champignons uit de pan en bak nu de gemarineerde kipstukjes tot ze gaar zijn

Doe de champignons weer terug in de pan en bak ze even kort mee.

Doe de kip/champignons in een ovenschaal

Strooi de kaas erover en zet 10 minuutjes in de oven

Haal de schotel uit de oven en verdeel de ijsbersla, augurk, ui en tomaat erover. 

Als laatste schep je er 2 eetlepels zelfgemaakte knoflooksaus over.

Tip!

Je kunt deze schotel de avond van tevoren klaarzetten. Dán doe je hem 20 minuten in de oven, om ervoor te zorgen dat hij goed warm is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *