Gratis weekmenu koolhydraatarm

Week 1

Onderstaand weekmenu bevat tussen de 20 en 30 gram koolhydraten per dag. Dit is een persoonlijk weekmenu van 1 van onze deelnemers die middels een koolhydraatarm voedingspatroon wil afslanken.


We gaan er in onderstaand schema vanuit dat je 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes gebruikt.

  • ontbijt
  • tussendoortje 1
  • lunch
  • tussendoortje 2
  • diner
  • tussendoortje 3
    Daarnaast drink je minimaal 1,5 liter water, eventueel verdund met wat (suikervrije) ranja. Thee en koffie beperk je tot 2 kopjes per dag. Uiteraard zonder suiker en melk.
  • Let op! De gekozen groenten mogen niet meer dan 5 koolhydraten per 100 gram bevatten.
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
Ontbijt 2 gebakken eieren met groenten naar keuze. Afgemaakt met 20 gram geraspte kaas.150 gram Griekse yoghurt met 30 gram noten of granola Smoothie rode vruchtenGebakken ei met spek en rauwkost

Omelet met room en salami met wat rauwkost Omelet met champignons en spek, evt kaas.Mugcake; recept
LunchSlawraps; pak 2 grote slabladeren. Deze smeer je in met kruidenboter of kruidenkaas en vul je met kip- of eireepjes. Je kunt daarna nog wat rauwkost toevoegen zoals paprika of komkommer. Ook avocado is hier lekker bij. De slabladeren rol je op en zet je eventueel vast met een prikkertje.Toscaanse ovenschotel, Leftover van dag 1Salade met ei, kaas, kip, tomaat,komkommer met een zelfgemaakte dressing van Zaanse mayo en pestoCourgettespaghetti Van dag 3150 gram Griekse yoghurt met 30 gram noten of granolaFrikandel speciaal wrap (slablad) ingesmeerd met kruidenkaas en gevuld met stukjes kip en rauwkost
DinerToscaanse ovenschotel. Een heerlijke ovenschotel met kip en sperziebonen. Klik op onderstaande foto om naar het recept te gaan.
https://bakfijn.nl/recepten/toscaanse-kipschotel/
Gevulde kipfilet (kipfilet a la myranda)CourgettespaghettiGebakken zalm met roerbakgroentenKipkerrie schotel (recept)Gevulde paprika (recept) Roerbakschotel;
Gehakt, groenten die je over hebt van afgelopen week. Alles even kort bakken met kruidenkaas en in een ovenschaal doen met wat geraspte kaas erover.