Week 1
Onderstaand weekmenu bevat tussen de 20 en 30 gram koolhydraten per dag. Dit is een persoonlijk weekmenu van 1 van onze deelnemers die middels een koolhydraatarm voedingspatroon wil afslanken.
We gaan er in onderstaand schema vanuit dat je 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes gebruikt.
- ontbijt
- tussendoortje 1
- lunch
- tussendoortje 2
- diner
- tussendoortje 3
Daarnaast drink je minimaal 1,5 liter water, eventueel verdund met wat (suikervrije) ranja. Thee en koffie beperk je tot 2 kopjes per dag. Uiteraard zonder suiker en melk. - Let op! De gekozen groenten mogen niet meer dan 5 koolhydraten per 100 gram bevatten.
Maandag | Dinsdag | Woensdag | Donderdag | Vrijdag | Zaterdag | Zondag | |
Ontbijt | 2 gebakken eieren met groenten naar keuze. Afgemaakt met 20 gram geraspte kaas. | 150 gram Griekse yoghurt met 30 gram noten of granola | Smoothie rode vruchten | Gebakken ei met spek en rauwkost | Omelet met room en salami met wat rauwkost | Omelet met champignons en spek, evt kaas. | Mugcake; recept |
Lunch | Slawraps; pak 2 grote slabladeren. Deze smeer je in met kruidenboter of kruidenkaas en vul je met kip- of eireepjes. Je kunt daarna nog wat rauwkost toevoegen zoals paprika of komkommer. Ook avocado is hier lekker bij. De slabladeren rol je op en zet je eventueel vast met een prikkertje. | Toscaanse ovenschotel, Leftover van dag 1 | Salade met ei, kaas, kip, tomaat,komkommer met een zelfgemaakte dressing van Zaanse mayo en pesto | Courgettespaghetti Van dag 3 | 150 gram Griekse yoghurt met 30 gram noten of granola | Frikandel speciaal | wrap (slablad) ingesmeerd met kruidenkaas en gevuld met stukjes kip en rauwkost |
Diner | Toscaanse ovenschotel. Een heerlijke ovenschotel met kip en sperziebonen. Klik op onderstaande foto om naar het recept te gaan. https://bakfijn.nl/recepten/toscaanse-kipschotel/ | Gevulde kipfilet (kipfilet a la myranda) | Courgettespaghetti | Gebakken zalm met roerbakgroenten | Kipkerrie schotel (recept) | Gevulde paprika (recept) | Roerbakschotel; Gehakt, groenten die je over hebt van afgelopen week. Alles even kort bakken met kruidenkaas en in een ovenschaal doen met wat geraspte kaas erover. |